Nincs fagyigépem, igy csak egyszerűen összeállitható fagyikat/sorbeteket/parfékat vállalok be. Mindent összeturmixolok és mehet be a fagyasztóba pár órára. Az alábbi fagyi – szerintem – akkor a legjobb, mikor még nem fagyott meg teljesen, csak a teteje, amelyet betörve alant ott a hófehér, még iható gyönyörűség. Valóban hűsit, de a magokat ki kell szedni belőle. (Én mindig elfelejtem:)o,5 liter natúr joghurt, 2dl habtejszin, 2 nagy citrom és 2 lime héja lereszelve, majd maguk a gyümölcsök is kifacsarva, 2-3 evőkanál porcukor, 20 db mentalevél Legközelebb levendulafagyit készitek. Egyébként már készülök a karácsonyra, holnap levendulás cukrot fogok gyártani, hozzá illő levendulás receptkönyvvel:)
levendulafagyi???????????????
aham:) nézd csak:)http://limarapeksege.blogspot.com/2010/07/levendula-fagyi.html
Ezt ma kipróbálom. Elegem van az agyoncukrozott jégkrémekből.
A citromosat megcsinalom, koszi a receptet!
ha valamelyikőtök megcsinálta, árulja el, hogy ízlett-e?:)
isteni lett, ja és én sem fagyigéppel csináltam!