Sose higgyetek a mindentudó recepteknek, hazudnak mind – csak a lényeget nem mondják el! Az apró, pici részleteket, melyek leegyszerűsitik a dolgokat. Mindegyik ködösit, boszorkányságnak állitva a legegyszerűbbet, már-már költészetté lényegitve, cukormázzal bevonva az egyszerű kémiai folyamatokat. Szóval, ha ott a recept, csináljátok meg! Ha hiányzik valami, ne féljetek körülnézni a spájzban és pótolni, helyettesiteni valamivel! Ha ahhoz van kedvetek, tegyetek hozzá a recepthez – bármi jó kisülhet belőle! (most szó szerint értve:)Én például lazán belenyomtam a kenyérsütő tönkölybúza-lisztet az almás csokoládétortába, mikor elfogyott a finomliszt. Volt itthon rengeteg 70%-os csokoládé, az eredeti recept tiltása ellenére belereszeltem másfél táblát. Nem mondom, rettenenetesen megijedtem, mikor a lakás gomolygott a füsttől, de józan ésszel tudtam, hogy nincs semmi baj, csak túl sokáig sült a csoki. Féltem, hogy teljesen megkeseredett, de csak finomabb lett – mind a két torta az utolsó morzsáig elfogyott. Ma már újat kellett sütni. De, most már örömmel és boldogan sütök, elmúlt belőlem a méricskélés láza, a cukrászboltokban található sütiknek megfelelés vágya.
jessz, így kell ezt :)ha esetleg felmerült valami megválaszolható kérdés, csak bátran, tudod.
Hmmm. Ide a receptet! Nagyon finomnak látszik. 🙂
http://www.izletes.hu/desszert/torta/10611
itt van, ezt turbóztam én fel másfél tábla 70%-os étcsokival:)
gasztrogyerek: le a sznob receptekkel 😀
hűhűhűűűűűűűű de jól néz ki!!!