Eddig jókislány módjára minden egyes évben teljesítettem a számomra rendelt évi kétszeri Lukács penzumot. Tavaly évvégén már nagyon untam, meg nem is volt megnyitva a belső rész, hideg volt stb. Kerestem a kifogásokat, így a novemberben felírt kezeléseket csak decemberben kezdtem el, majd három után abba is hagytam. A fürdőjegy – mely 15 úszást és masszázst tartalmaz – január 31-én lejárt, és mivel tisztáztuk, hogy tavalyit nem hosszabbítunk – ma fel is hívtam rendesen fürdőorvost, hogy akkor bevinném délután neki. Gondoltam, poénból megkérdem, nem hosszabbítaná-e mégis meg. Legnagyobb meglepetésemre igent mondott, csak kérte, hogy mutassak be orvosi igazolást arról, miért nem csináltam végig. Na, gondoltam itt már bukós a dolog, mert nekem olyanom nincs…Mindegy, bementem hozzá, s nemhogy kaptam újabb 12 kezelésre szóló papírt, hanem még azt is kisírtam, hogy egy hónpom van elkezdeni, nem kell orvosi igazolás – így gyakorlatilag május 2-ig érvényes a jegy…Hát, köszönöm:)Ha már úgyis Csenge névnap is van, hadd osszam meg Veletek a világ legfinomabb lekvárjának receptjét, melyet tanítványomtól vásároltam a karácsonyi vásáron, s mely keserű, karcos és valami eszméletlenül finom. Mi hétvégén mindig ezzel kényeztetjük magunkat. Monka, drága, nem, nem mi főztük azt a lekvárt, amit kaptál:) Bocsánat:) `A` recept: A narancsot vékonyan meg kell hámozni, a héjátapróra kell vágni. Ne maradjon rajta a fehér részből, mert attól keserű lesz alekvár. Lehet késsel, de az Ikeában kapható ez a nagyon praktikus narancshéjhámozó, ezzel sokkal egyszerűbb. (Strila a márkája és 395 forint). A húsát ismeg kell tisztítani a fehér résztől, amennyire lehet és kis kockákra fel kellvágni (össze is lehet turmixolni). Kilónként 60 dkg cukrot ír az eredeti recept,én ettől kevesebbet, 30-40 dekát teszek csak bele. A húsát és a héját össze kellfőzni lassú tűzön, kevergetés mellett 30-40 percet rotyogtatni. A végén jöhetbele némi tartósítószer. Én inkább a celofánra szoktam szórni a szalicilt,de néha teszek a lekvárba nátrium-benzoátot. Ki kell dunsztolni száraz gőzben.Próbáltam citromból is, de az nagyon savanyú lett…
a készítőjétől függetlkenül egy élmlény volt, csak a miértet nem értem max….de nem lehetek mindenhez elég nagy:Dbrekegtem:)
cukor nélküli változata nincsen? …márcsak hogy magamra is gondoljak…thomas
figya, légyszi kérdezd meg a tanítványtól, hogy egy kilóból kb mekkora lekvármennyiség lesz:)köszi:)